Sikeres indulás Seres László magyar művész kiállítása bátorító indítással nyit

Sikeres indulás Seres László magyar művész kiállítása bátorító indítással nyit

Seres László restaurátorművész papírlapokon kezdett festegetni szabad idejében, apja műtermében. Öt-tíz perc alatt készült el egy-egy kép, melyek most a „Fejek” című kiállításon láthatók – 27 db papírra festett akvarellből álló sorozat a Hacienda Galériában, melyek február 27-ig tekinthetők meg.

A magyar festőművész, aki már az első napon 13 képet eladott, nem hangsúlyozza túl a kiállítását.

– Mostanáig nem vettem túl komolyan a festészetet – mondja Seres, akinek a művészeti főiskolán restaurálást kellett tanulnia.

Egy ideig a Szépművészeti Múzeum főrestaurátora volt, majd egyre gyakrabban látogatott Indiába. 1993-ban találkozott Kekoo Ghandival, a Chemould Művészeti Galéria vezetőjével Ganeshpuriban. Ghandi többször sürgette őt, hogy képeiből rendezzen kiállítást a városban.

Seres tovább folytatja a fejek ábrázolását, de azt tervezi, hogy akvarellek helyett a későbbiekben olajképeket fest. Egy hónap múlva, ha hazatér Magyarországra, restaurátorként folytatja a munkáját.

– A restaurálás szeretetet igényel, nem türelmet. Ahogy egy művész minden ecsetvonását restauráljuk, közelebb kerülünk a munkájához – magyarázza.

Seres jól ismeri az indiai művészetet, és nagyra tarja M F Husain-t, F N Souza-t és Akbar Padamsee-t.

„Az Univerzum keletkezése és kialakulása” címmel írt egy könyvet.

 

Hindustan Times, February 22, 2008

Ossza meg ismerőseivel!
Kapcsolódó bejegyzés